Jarich Wijnstra Frysk Kampioen 2017!

Jarich Wijnstra is vandaag, 12 augustus 2017, met een nieuw schans- en Kampioenschapsrecord Fries Kampioen fierljeppen geworden! Met gemak ljepte Jarich zich in de finale, maar in de eerste finalesprong wilde het niet helemaal lukken en ging te water. In de allerlaatste finalesprong moest het gebeuren voor Jarich, want op dat moment had klassementsleider Wietse Nauta nog de beste afstand van 17.89 meter. Alles ging in de laatste sprong goed en landde in het zandbed na 18.13 meter. Daarna was het de beurt aan Wietse om deze afstand te overtreffen. De zenuwen gierden door het lijf van Jarich. Gelukkig wist Wietse deze afstand niet te verbeteren en moest genoegen nemen met een 2e plaats.

Namens de hele vereniging: GEFELICITEERD MET DEZE FANTASTISCHE TITEL!!!

Ook Wisse Broekstra verraste door in zijn allereerste FK bij de Jonges categorie meteen in de finale te komen. Hij sprong in de voorrondes en nieuw PR van 16.07 meter. Wisse zijn dag kon niet meer stuk. Minne Smit en Thijs Faassen, ook uitkomende voor de afdeling Winsum, konden niet excelleren op deze prachtige dag.

Bij de Senioren werd Nard Brandsma Fries Kampioen met 20,72 meter, bij de dames was het Klaske Nauta met 15,64 meter, bij de junioren Bobby Zwaagman met 19,52 meter en bij de Fames Fardau van Akker met 15,42 meter.

Klik hier voor de foto’s