Klubkampioenskip 2016

17 september was het weer tijd voor de traditionele afsluiting van ons fierljepseizoen; de clubkampioenschappen. Voorheen sprongen we om de verste afstand, dit jaar wilden we het anders doen; de sprong werd afgezet tegen het PR van de betreffende springer. Zo heeft iedereen een kans om het clubkampioenschap te winnen.

Voor de prijsuitrijking werden eerst de trainers bedankt voor hun inzet het afgelopen seizoen; Jildou, Tjitske en Mark bedankt!

Ook wilden we graag onze Frysk Kampioen graag nog eens in het zonnetje zetten; Wisse kreeg een groot applaus en een hanger van een fierljepper.

De Ljeppie de Ljip bokaal ging dit jaar naar Jacob Veldman. Deze bokaal wordt uitgereikt aan iemand van of rond de vereniging. Jacob verdient de bokaal omdat het een superdoorzetter is. Hij is altijd op de training, helpt altijd en zet, ondanks dat hij dit seizoen een paar vervelende akkefietjes had, altijd door; chapeau Jacob!!!

Vervolgens was er nog een collectorsitem te vergeven. We zijn aan het opruimen en er was nog één “oude” tas die er goed uitziet. We hebben deze gepimpt en aan Thijs uitgereikt. Thijs is ook altijd bij de training en helpt altijd met klaarzetten, maar ook met coachen. Helaas is Thijs ook al twee keer met een verkeerde tas thuis gekomen… Het niet helemaal duidelijk wat daar de oorzaak van is, maar hebben besloten hem voor toekomstige verwisselingen te behoeden; een grote tas voor een grote kerel die volgend jaar bij de A-senioren springt!

En wat doe je als je nieuwe leden zonder PR hebt terwijl je het clubkampioenschap op dat PR gestoeld hebt? Juist, een prijs voor het eerste PR uitreiken. Grytzen en Rianne kregen beide een rugtas met inhoud voor hun superstart.

En dan de prijzen voor de meer en minder ervaren ljeppers die wel een PR hadden:

Jonges o/m 10 jier:        Mads Tolsma          7,60 m.

Famkes o/m 10 jier:      Hilde van der Weij   6.60 m.

Jonges o/m 12 jier:       Harmjan Boersma   6.27 m.

Famkes o/m 12 jier:     Maaike Alkema        5.89 m.

Jonges:                        Remko tamminga    12.37 m.

Froulju:                        Henrieke Wijnstra    11.38 m.

Manlju:                         Thijs Faassen         16.48 m.

Klubkampioenskip is mei mooglik makke troch:

·         Slagerij Emiel Terpstra Franeker
·         KTF uit Harlilngen
·         Bakkerij Bruinsma uit Winsum

klubkampioenskip2016_02