Jarich Wijnstra de prins met 16.29 meter

Jarich Wijnstra is zaterdag 17 juli de ‘prins’ geworden met 16.29 meter. In de voorronde sprong Jarich nog een prachtige 17.38 meter, maar deze telde niet meer mee voor de dagtitel. Jesse Zuidema sprong een 15.78 meter en verbeterde hiermee zijn PR en werd 2e. Een prachtige opsteker voor Jesse.

Minne Smit kwam helaas niet verder dan 14.44 meter, maar sprong vorige week op 9 juli in Buitenpost nog een nieuw PR van 16.06 meter en werd hiermee Dagkampioen!

Tjitske van der Sluis kwam tot een nette 13.57 meter. Ook Tjitske spring vorige week op 9 juli in Buitenpost nog een nieuw PR van 13.83 meter. De 14 meter is in zicht!

Franeker Actueel

Jarich Wijnstra (Tzum) zet topprestatie neer bij “Keningsljeppen”

Sietse van der Meer uit Heeg (15.54m) maakte de finale compleet.

In de finale vervallen alle in de voorronde gesprongen afstanden en moesten Jarich, Jesse en Sietse opnieuw laten zien wie de beste jongensljepper van het moment is. Jesse evenaarde heel knap op 1cm na zijn net gesprongen persoonlijk record (15.77m). Maar Jarich sprong ook in de finale nog twee knappe 16 meters waar Jesse en Sietse niet meer aan toe kwamen. Hierdoor was de krans én de titel Prins terecht voor Jarich Wijnstra.