Clubkampioenschap 2015 met afsluitende BBQ

Na een zeer succesvol jaar voor de ljeppers was het voor de vierde keer dat het clubkampioenschap georganiseerd werd met een afsluitende BBQ voor alle ljeppers, ouders, verzorgers, vrijwilligers en bestuurders om het fierljepseizoen af te sluiten.

De fierljepaccommodatie lag er weer keurig bij, dit mede dankzij de terreinploeg. Zij hadden de tenten, banken en de schansen weer keurig op orde. Heren top gedaan, dit wordt altijd zeer gewaardeerd.

Na de indeling van de meetploegen en polshouders kon het clubkampioenschap om 15.30 uur beginnen. We hadden een aantal afmeldingen maar toch ruim 35 deelnemers van de vereniging die in 6 verschillende categorieën ljepten, alle schansen werden dan ook gebruikt. Het aanwezige publiek kreeg een mooi en sportief clubkampioenschap te zien. Met goede sprongen en enkele natsprongen.

Rond 17.30 uur werd de laatste sprong gemaakt en kon de prijsuitreiking plaats vinden.

Allereerst werk Nynke Veltman naar voren geroepen. Nynke is de afgelopen jaren één van de jeugdtrainers geweest, maar gaat i.v.m. haar studie en het werk stoppen als trainer. Voor deze gelegenheid hadden de jeugdljeppers allemaal een bedankje gemaakt op een A4 en dit werd door de andere trainer, Tjitske van der Sluis overhandigd met een paar mooie woorden. Een bedankje moet wel even onder de aandacht gebracht worden en dat is die van Wilco Miedema. Wilco had namelijk een zelfgemaakte pols gemaakt van ca 1,50 meter groot, speciaal voor Nynke. Wilco, dat was wel heel origineel. Nynke, het gaat je goed en we zullen je vast nog wel weer eens zien op de fierljepvelden.

Hierna werden de trainers, Tjitske van der Sluis, Nynke Veltman, Jildou Kesimaat en Mark van Houten nog even in het zonnetje gezet met een bedankje van de Feriening. Ook sommige ljeppers hadden iets persoonlijks voor hun trainers gekocht wat ze overhandigden uit blijk van waardering. Trainers bedankt voor dit succes volle jaar!

Hierna werden de prijzen uitgereikt door de Fries Kampioen Oane Galama. De uitslagen staan onderin deze pagina.

Aan het einde van de prijsuitreiking was er nog een speciale prijs voor Tjitske van der Sluis. Het bestuur was van mening dat er een (wissel)prijs in het leven geroepen moest worden voor diegene wegens uitzonderlijke verdiensten en prestaties voor de Fierljep Feriening Winsum e.o., of door een speciale gebeurtenis wat met het fierljeppen te maken heeft. Deze prijs heeft de naam gekregen de “Ljeppie de Ljip bokaal”. Dit is een glasplaat met ljeppie de ljip en het logo van de Feriening. Bij deze bokaal hoort een certificaat. Tjitske heeft deze gekregen omdat ze er altijd is voor de jeugdljeppers, soms ook voor andere verenigingen, speciaal uit Utrecht komt om de trainingen te kunnen geven en zich voor meer dan 100% inzet voor het ljeppen.

Oane had aan het einde van de prijsuitreiking nog een boodschap voor de ljeppers: “Het ljepseizoen mag dan nu wel voorbij zijn, maar het nieuwe seizoen begint niet in januari of maart maar morgen al!”

Hierna werd de BBQ geopend welke mede mogelijk is door KTF uit Harlingen, Slagerij Emiel Terpstra uit Franeker, COOP uit Winsum, Loonbedrijf Frankena en Bakkerij Bruinsma uit Winsum. Sponsoren hiervoor onze dank.

Iedereen die dit seizoen iet heeft gedaan of betekend voor de Feriening bedankt!

Uitslagen:


Klik hier voor de foto’s