Jarich 2e en Lisanne 3e op FK

Op het Fries Kampioenschap fierljeppen in Winsum hebben de Winsummers het goed gedaan! Twee van de drie eersteklassers wisten de finale te halen, waarbij Jarich Wijnstra zelfs als de nummer 1 met een afstand van 15.74 de finale in ging. In deze spannende finale wist Gerard Hooisma van de afdeling Joure naar 15.93 te springen. Met twee 17-metersprongen op zak in de vorige wedstrijden, was deze afstand prima te beljeppen voor Jarich. Uiteraard moet alles dan nog wel goed gaan. Helaas kwam hij er niet meer aan te pas en de teleurstelling was dan ook erg groot. Gelukkig heeft Jarich nog twee keer de kans om de Friese titel in de wacht te slepen en uiteraard is er op 22 augustus nog het Nederlands Kampioenschap in Vlist.

Bij de Junioren probeerde Jelmar Wijnstra er alles uit te persen ondanks een stevige blessure aan de duim. De knijpkracht was volledig weg, dus het inspringen was een ‘overlevingsmoment’. In de derde sprong hebben we de pols 20 centimeter verder gezet, om de ‘verloren’ insprong te kunnen compenseren. Jelmar klom snel omhoog, maar de pols wilde nèt niet over het dode punt. De dreiging was dus erg groot, terwijl de wedstrijd al bijna als verloren werd beschouwd, dit was toch nog een mooie opsteker voor Jelmar. Sytse Bokma won als favoriet met een afstand van 19.91 meter.

Bij de Famkes categorie zette Lisanne Haitsma de boel flink op scherp, door meteen een dikke afstand van 14.61 meter neer te zetten, wat meteen een persoonlijk record was. Voor Lisanne kon de wedstrijd al niet meer stuk. Om te winnen zou er nog een schepje bovenop moeten richting de 15 meter. Ondanks de dreiging in de sprongen, lukte dit niet en kon erg tevreden zijn met een 3e prijs op haar allereerste FK. Maureen Poiesz won de wedstrijd met 15.18 meter.

Bij de Senioren is het Oane Galama van de afdeling It Heidenskip voor het eerst gelukt om de Friese titel in de wacht te slepen. Een 20.22 meter was voldoende om de verrassende Hannes Scherjon (20.15 meter) voor te blijven. Bij de dames won Hiske Galama met 15.44 met tot ieders verrassing. Ze bleef de favorieten Marrit van der Wal en Klaske Nauta voor.

FK fierljeppen door Omrop Fryslân

Franeker Actueel