Jarich naar een dik PR van 17.66 m

Op maandag 3 augustus 2015 werd de verregende wedstrijd van vorige week in Burgum ingehaald. Dit pakte goed uit voor Jarich Wijnstra. De aanloop ging stevig, de insprong mooi recht en de eerste 3 klimslagen waren raak. En toen was het even stil. Volgens de één was het 2 seconden, voor een andere ooggetuige minstens 5 seconden, Jarich bleef stil vooruit kijkend in de pols hangen. Toen de stok dan toch precies recht over ging, klom Jarich de 11,5 meter pols met top (bijna) helemaal uit en kwam terecht op een prachtig PR van 17.66 meter!

De rest van de wedstrijd was nog wel dreigend, maar dit was niet makkelijk te overtreffen natuurlijk. Jarich heeft zichzelf prompt gebombardeerd tot één van de favorieten voor het Fries Kampioenschap op de ‘eigen’ schansen in Winsum a.s. zaterdag. Wat ook mooi meegenomen is, is dat Jarich van plaats 6 in het klassement naar de 2e plaats is gegaan. Een 15.77 meter in IJlst woensdag 5 augustus zou genoeg kunnen zijn om de leiderstrui te pakken! En dan sta je ineens in de leiderstrui op het FK, maar dan moet de concurrentie geen gekke dingen doen natuurlijk…

Ook voor Lisanne pakte deze wedstrijd goed uit. Ze sprong meteen in de allereerste poging naar 14.08 meter, wat nèt geen PR bleek te zijn, deze staat op 14.12 m. Hierdoor werd ze nipt 2e in de wedstrijd, wat een erg mooie prestatie is! Voor Lisanne mag het FK ook losbarsten!

Door een blessure aan de duim, kon Jelmar helaas geen mooie dingen laten zien, en moest zelfs zijn 3e poging laten schieten.