Germ Terpstra Fries jeugdkampioen Fierljeppen

Zaterdag 1 augustus 2015 op het Fries Kampioenschap Fierljeppen voor de jeugd in IJlst was het een hele mooie dag voor de ljepper Germ Terpstra uit Tzum en de ander ljeppers van Fierljep Feriening Winsum e.o.

Onder de bezielende leiding van zijn de trainsters, Tjitske Van der Sluis en Nynke Veltman is Germ Fries Kampioen Fierljeppen bij de jongens tot en met 10 jaar geworden. Germ was op voorhand ook een van de favorieten, maar dan moet je het wel waar maken en dat deed hij dan ook met een nieuw persoonlijk record van 8,31 meter. Deze afstand ljepte hij gelijk in zijn eerste sprong waardoor zijn concurrenten gelijk wisten dat ze vol aan de bak moesten. Een van zijn concurrenten was Sipke Dokter uit Tzummarum, ook van de Fierljep Feriening Winsum e.o.. Sipke kwam het dichtst in de buurt van Germ, met een nieuw persoonlijk record van 7,74 meter en kwam daarmee op de 2e plaats terecht.

In de andere categorie jongens tot en met 12 jaar kwam Wisse Broekstra uit Tzummarum tot een afstand van 8,96 meter waarmee hij de derde plaats behaalde.

Henrieke Wijnstra uit Tzum kwam uit in de categorie Famkes tot en met 12 jaar. In haar derde sprong kwalificeerde ze zich voor de finale en kwam met haar sprong in de finale tot een nieuwe persoonlijk record op de kleine schans van 8,70 meter waarmee zij een 3e plaats veroverde.

Berber de Vries uit Mantgum was deze dag in vorm in de categorie Famkes tot en met 10 jaar. Berber behaalde met een persoonlijk record van 6,64 meter de 2e plaats en verraste vriend en vijand.

Klik hier voor de foto’s

2015.08.01 prijswinnaars FK jeugd met supporters