Loon naar arbeid voor Jarich

In de Friese topklasse fierljeppen hebben we van Fierljep Feriening Winsum e.o. in de categorie Jonges een zeer enthousiaste deelnemer, Jarich Wijnstra. Altijd bereid om meer te willen trainen en te oefenen. Dit jaar heeft hij zijn PR al meerdere malen kunnen aanscherpen.

Afgelopen vrijdag mocht hij dan op de thuis schans zijn gedrevenheid laten zien en met succes. Jarich presteerde het om weer een nieuw PR te springen en wel met een verbetering van 1.03 meter. Hij sprong naar een afstand van maar liefst 16,20 meter. Dol enthousiast was hij na zijn sprong waarbij de tranen dan ook in zijn ogen had. Het mooie aan dit is nog wel dat hij een dag hiervoor had gezegd: ik spring morgen 16 meter. Zeggen is één, maar dan doen is twee, maar hij deed het wel. Na dat het op het bord verscheen dat hij 16,20 had gesprongen was zijn reactie: en nu de 17 meter. Dat is pas doelen bijstellen.

Met deze sprong won Jarich niet alleen de wedstrijd maar was ook dagkampioen.

De broer van Jarich, Jelmar Wijnstra springt bij de Junioaren topklasse maar kon zich niet kwalificeren voor de finale. Jelmar bleef op een 17,10 meter steken waar mee hij 5e in de wedstrijd werd.

Bij de Famkes topklasse springt nomaliter Lissane Haitsma mee maar door een verstuikt enkel moest ze verstek laten gaan op de thuis schans, hiervan baalde ze stevig.