Eindelijk een 13 meter sprong

Tjitske van der Sluis traint er het hele jaar al hard voor, om 13 meter sprongen te kunnen maken in de wedstrijden en om voor het eerst de 14 meter te passeren, maar het wil maar niet echt lukken. Op haar thuisschans lukte het eindelijk met een mooie 13,57 meter, dan is de ontlading van blijdschap natuurlijk groot. Des temeer omdat ze hierdoor weer meer kans krijgt om op het FK deel te kunnen nemen. Echter de concurrentie sprong ook goed waardoor ze de komende twee wedstrijden in IJlst en Joure nog wel aan de bak moet. Haar jeugdljeppers die ze training geeft hebben hier alle vertrouwen in. Tjitske werd met deze sprong tweede bij de froulju A.

Wie ook de 13 meter grens voor het eerst voorbij sprong was Jesse Zuidema. De 13,32 meter werd gelijk in zijn eerste sprong gerealiseerd. Bij zijn tweede sprong realiseerde Jesse een mooie 13,06 meter waarmee hij liet zien ook zeer constant te kunnen springen. Jesse zijn eerste sprong bracht hem naar de eerst plaats bij de jongens B.

Rymke Prins behaalde met haar afstand van 12.56 meter de eerst plaats bij de famkes A. Deze afstand werd in de tweede sprong gerealiseerd. In haar derde sprong probeerde ze dat resultaat te overtreffen maar daarbij ging ze helaas te water.

Bij de jongens A sprong Minne Smit naar een tweede plek met een afstand van 13.79 meter. Door die afstand verstevigde hij zijn tweede positie in het klassement.

Pechvogel van de dag was Joost Jukema, hij belande in het zandbed en heeft daarbij zijn knie verdraaid. De aanwezige EHBO’ers hebben hem behandeld en doorverwezen naar het MCL waar een arts er naar kon kijken. Wij hopen dat het mee valt voor Joost.

winsum-09-07-2015-01 winsum-09-07-2015-02 winsum-09-07-2015-04