Jelmar, Jarich en Lisanne in 1e Klasse

Jelmar, Jarich en Lisanne vertegenwoordigen Winsum de 2e periode in de 1e klasse.

Jarich Wijnstra mocht als eerste van de drie openen. In zijn eerste twee sprongen was de aanloop nog niet optimaal, gelukkig hield Jarich het hoofd koel. In de derde sprong was de aanloop goed, kwam lekker in de pols en kon een flink aantal slagen maken. Na de landing bleek het een nieuw PR van 15.17 meter te zijn, voor het eerst over de 15 meter! Er zit nog genoeg rek in, dus er zitten dit jaar nog mooie sprongen aan te komen.

Daarna was het de beurt aan Lisanne Haitsma. Voor het eerst in de eerste klasse en acterend bij de Famkes, de dames tot 16 jaar. In de eerste sprong stond de pols niet ver genoeg en ging Lisanne naar rechts. In de tweede sprong had ze al meer tijd om te klimmen en kwam ze tot een keurige 13.30 meter. De derde sprong ging nog weer iets beter met een 13.55 meter en was ze verzekerd van een finaleplek. Dat is natuurlijk erg knap als je net gepromoveerd bent. In de finale kon Lisanne zich niet verbeteren, maar kan terug kijken op een mooie wedstrijd met een derde prijs.

Als derde mocht Jelmar Wijnstra laten zien wat hij in huis had. In de eerste poging was de insprong niet helemaal lekker en noteerde 14.99 meter. In de tweede en derde sprong zat er veel overtuiging in de aanloop en insprong en waren de eerste slagen meteen raak. Helaas stond de pols daardoor beide keren iets te scherp en belandde hij twee keer in het water. Deze insprong en het goede gevoel meenemen naar de volgende wedstrijden!