Jarich Wijnstra had even vleugels

Donderdag 18 juni moesten de 1e klasse ljeppers de fierljepwedstrijd in halen van 17 juni, deze was door de weersomstandigheden afgelast.

Voor Jarich Wijnstra uit Tzum viel dat dit keer goed uit. In zijn eerste en derde sprong kreeg hij nog een nat pak, maar in de tweede sprong stond de pols goed. Hij kreeg de pols langzaam over het dode punt heen waardoor er geklommen kon worden. Door de mooie uitsprong, waar speciaal op wordt getraind met Oane Galama, leek het even dat hij vloog door de lucht. Dit resulteerde in een geweldige sprong van 14,68 m. Door deze prestatie werd hij winnaar van de wedstrijd.

In de finale voor de dagprijs mocht hij het opnemen tegen Jesper Demmer uit Workum en Jos Bethlehem uit IJlst. Alle drie jongens verbeterden hun afstand uit de wedstrijd. Jesper Demmer noteerde nu de verste sprong met 15,70 m wat een nieuw PR betekende, hiermee werd hij dag kampioen. Jarich sprong een mooie 14,91 m waarmee hij als tweede eindigde voor Jos die 14,22 m noteerde.

Voor Winsum sprong in de zelfde categorie ook Koos Bergsma uit Earnewoude. Hij was onfortuinlijk door drie keer nat te springen.

Zaterdag 20 juni wordt er door de ljepper weer geljept in IJlst. De 2e klas mag het vanaf 14.30 uur proberen en de 1e klas vanaf 19.00 uur. Succes ljeppers.