Super koud en super resultaat

Vrijdag 29 mei is in It Heidenskip onder zeer gure omstandigheden gefierljept door de jeugd van Fierljep Feriening Winsum e.o.

Het weer en dan vooral de wind had een zeer grote invloed op de sprongen. Wat dan ook resulteerde in vele natte sprongen. Dit nam niet weg dat er gezegd moet worden dat er ondanks deze slechte weersomstandigheden toch nieuwe PR werden gesprongen, wat wel zeer knap is. Hierbij had Mads Tolsma uit Berlikum de grootste progressie, hij sprong maar liefst 79 centimeter verder dan zijn oud PR en heeft nu een PR van 5,44 m staan.

Bij de meisje t/m 10 jaar behaalde Berber de Vries uit Mantgum een zeer verdienstelijke 3e plek met een afstand van 4.37 m. Haar zus Nynke de Vries sprong bij de meisjes 11 en 12 jarigen naar de 1e plek met een afstand van 6.08 m.

In de categorie jongens t/m 10 jaar was het een 1 en 2 voor Winsum. Germ Terpstra uit Tzum was 1e met 5.76 m¹ en Mads Tolsma uit Berlikum 2e met 5.44 m.

Bij de jongens 11 en 12 jarigen sprong Sietse Pieter de Boer in zijn eerste sprong helaas nat wat invloed heeft gehad op zijn volgende sprongen waardoor hij niet verder kwam dan een 5e plek.

Volgende week zaterdag 6 juni hebben we een thuiswedstrijd en die begint om 10.00 uur.